Опозиция и управляващи внесоха общ законопроект за промяна на Кодекса за

...
Опозиция и управляващи внесоха общ законопроект за промяна на Кодекса за
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се обедниха, Нинова и Цветанов сложиха подпис под общ законопроект

Опозиция и ръководещи внесоха общ законопроект за смяна на Кодекса за обществено обезпечаване (КСО). Под тях са се подписали двама депутати от ГЕРБ и петима от Българска социалистическа партия. Начело на листата обаче са водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Поправките плануват родителите на починали военнослужещи по време на задгранични задачи също да получават наследствени пенсии. В момента в КСО е записано, че наследствена пенсия получава оня родител, чието дете боен е умрял по време на „ наборна работа “, само че не признава същото право при умрял при задача зад граница. Към сегашния миг поправката се отнася до родителите на 23-ма и ще коства най-много 55 589 лева годишно, сочат в претекстовете си депутатите от Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

„ Обединените патриоти “ също са внесли предложенията за ремонти в КСО, която обаче визира правото на пенсия на моряците. Така моряците, плавали под БГ байрак ще могат да се пенсионират при навършване на 53 години 10 години застрахователен стаж за първа категория труд.

Цялата публикация може да прочетете на уеб страницата на в. " Монитор "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР